Casus 4 “nieuwe productielijn”

UITGANGSSITUATIE
De benodigde bakken konden niet worden ingekocht. Dus werd besloten om deze zelf te gaan maken. Voorwaarde: in 3 maanden moeten 400 complete sets (bestaande uit 5 bakken) aflever gereed klaar staan. Er was nog niets, behalve producttekeningen.

GEKOZEN AANPAK
Pragmatisch alle bekende data uitgewerkt. Takttijd bepaald en een eerste lay-out opzet gemaakt met post-its, aan de hand van de technische tekeningen. Daarna de details steeds verder uitgewerkt, zodat de benodigde ruimte inzichtelijk werd. Toen de locatie bekend werd, zijn alle werkplekken en materiaalopslaglocaties ingetekend. De in- en uitgaande logistieke bewegingen en werkzaamheden vastgelegd. Zo kon het aantal benodigde medewerkers (o.b.v. MTM), mallen, tools en transportmiddelen georganiseerd worden. Benodigde aansluitingen en lijnen konden worden aangebracht.

RESULTATEN

© Marel Poultry (HK) Video

In de geplande week, stonden vrijdagmiddag 407 complete sets klaar. Waarvan al een gedeelte naar de klant was verzonden. De takttijden van de bakken (1,5 minuut) en een complete set (6 minuten) werden door de medewerkers met enthousiasme gerealiseerd.