Casus: “nieuwe productielijn”

Nieuwe productielijn

UITGANGSSITUATIE

De benodigde transportbakken konden niet worden ingekocht. De leveranciers hielden de boot af gezien de producteisen en de korte voorbereidingstijd.
Dus werd besloten om de bakken zelf te gaan maken. Voorwaarde: in 3 maanden moeten 400 complete sets (bestaande uit 5 bakken) aflever-gereed klaar staan. Er was nog niets, behalve producttekeningen.
Een nieuw op te zetten productielijn dus!

GEKOZEN AANPAK


Pragmatisch alle bekende data uitgewerkt. Takttijd bepaald en een eerste lay-out opzet gemaakt met post-its, aan de hand van de technische tekeningen. Daarna de details steeds verder uitgewerkt, zodat de benodigde ruimte inzichtelijk werd. Toen de

locatie bekend werd, zijn alle werkplekken en materiaalopslaglocaties ingetekend. De in- en uitgaande logistieke bewegingen en werkzaamheden vastgelegd. Zo kon het aantal benodigde medewerkers (o.b.v. MTM), mallen, tools en transportmiddelen georganiseerd worden. Benodigde aansluitingen en lijnen konden worden aangebracht.

RESULTATEN

© Marel Poultry (HK) Video

In de geplande week, stonden vrijdagmiddag 407 complete sets klaar. Waarvan al een gedeelte naar de klant was verzonden. De takt-tijden van de bakken (1,5 minuut) en een complete set (6 minuten) werden door de medewerkers met enthousiasme gerealiseerd.